ISTORIC

S.C. Amylon S.A. este o companie cu capital privat românesc, producătoare a brand-urilor Feleacul și Boromir. Sediul societății se află în Sibiu, important centru economic și cultural din Transilvania.

S.C. Amylon S.A. a fost constituită în 28 iulie 1920, ca societate pe acțiuni, funcționând sub această formă de organizare până în 1948 când, în urma naționalizării, a intrat în proprietatea statului român.

9 ani mai târziu, în 1957, Amylon a fost înglobată în Combinatul de Industrie Alimentară din Sibiu. După dizolvarea Combinatului, Amylon împreună cu Fabrica de Bere Sibiu au format Întreprinderea de Bere Amidon Sibiu.

În anul 1990, societatea Amylon s-a înfiinţat în forma actuală, prin reorganizare, în urma divizării Întreprinderii de Bere Amidon Sibiu.

La data de 8 mai 1996, societatea a fost privatizată, având capital majoritar privat.

Începând cu anul 2002, S.C. Amylon S.A. a fost preluată de S.C. Moara Cibin S.A., care are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor de morărit. Atât Amylon, cât și Moara Cibin fac parte din Grupul Boromir.

În anul 2008, societatea a achiziționat mărcile și liniile de fabricație ale S.C. Feleacul S.A. Cluj-Napoca.

S.C. Amylon S.A. fabrică și/ sau comercializează următoarele categorii de produse, sub brand-urile Feleacul, Boromir și Moara Cibin:

Feleacul Boromir Moara Cibiu
 Halva din floarea-soarelui  Biscuiti  Malai
 Cereale expandate  Turta dulce  Faina Alba
 Rahat  Grisine  Gris
 Dropsuri  Crochete
 Jeleuri  Pesmet
Glucoza tablete Paste fainoase

S.C. Amylon S.A. comercializează produsele de morărit ambalate ale S.C. Moara Cibin S.A.

Produsele companiei se vând, în prezent, atât pe piața internă, prin retail modern și distribuție tradițională, cât și pe piața externă, în special pe teritoriul Uniunii Europene (Franța, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie și Irlanda), dar și în afara spațiului european (Canada, S.U.A., Emiratele Arabe Unite și Australia).

Obiectivul declarat al S.C. Amylon S.A. este satisfacerea nevoilor consumatorilor, prin oferirea de produse sigure și savuroase, o combinanație între tradiție și inovație. Produsele noastre sunt fabricate din materii prime atent selecționate, respectând toate standardele de calitate impuse de Uniunea Europeană.

ANPC
T: 021/9551
www.anpc.gov.ro
© Copyright 2017
S.C. AMYLON S.A
PRODUSE
CARIERE
DESPRE NOI
CONTACT
Ne găsiți și aici: